Teamontwikkeling 

Velen van ons brengen meer tijd door met collega's dan met hun partner. Een goede onderlinge samenwerking is niet vanzelfsprekend. Een aantal factoren zijn bepalend voor de effectiviteit van teams: 

 1. Veiligheid mag ik mezelf zijn in dit team 
2. Omgang met conflicten de balans tussen harmonie en autonomie 
3. Verbinding waar doen we het samen voor 

Bovenstaande factoren worden door teamleden, teamleiders en managers vaak gezien als moeilijk te doorgronden of te beïnvloeden. Dit kan leiden tot negatieve effecten waarbij teamleden in het ergste geval zullen vertrekken. Het is mijn kwaliteit om de teamdynamiek te begrijpen en positief te beïnvloeden waarbij teams weer tot hun recht komen. Zodat ieder teamlid kan excelleren vanuit zijn eigen rol en positie. Ik heb aandacht voor hoe teamleden zich tot elkaar verhouden en probeer de onderlinge samenhang te vergroten. Ik doe dit door ervoor te zorgen dat alle stemmen worden gehoord en er open gesprekken worden gevoerd.  Patronen worden zichtbaar en waar nodig doorbroken en ik versterk de kwaliteit van de onderlinge relaties. U kunt denken aan mijn inzetbaarheid bij het begeleiden van: 

* intervisiebijeenkomsten (zie ook de pagina begeleide intervisie)
* teamgesprekken
* heisessies
* workshops
* (meerdaagse) vergaderingen 

Mocht u meer willen weten hoe ik mijn kennis en expertise van meerwaarde kan laten zijn in uw organisatie? Neem gerust contact met mij op.

"Het beste team is er een waarvan de leden bereid zijn persoonlijk risico te nemen, conflicten aan te pakken en moedige gesprekken te voeren" Kets de Vries