Over mij - Marije Snippe

Mensen in relatie tot elkaar, voor mij is er niets fascinerender dan dit. Relaties die we iedere dag opnieuw met elkaar aangaan en zoveel kleur aan ons leven geeft. Ik geloof dat de banden en verbindingen die we als mensen met elkaar aangaan de belangrijkste rol speelt in ons leven als het gaat om ons geluk, welzijn en zingeving. 

Mijn praktijk is ontstaan (2017) uit verwondering over psychologische zorg waarbij het steeds vaker lijkt te gaan over het labelen van mensen met diagnoses en waarbij het steeds minder gaat over de mens in de context van zijn of haar leven. Het is mijn ambitie om mensen te ondersteunen en ruimte te bieden bij de uitdagingen die de complexiteit van het leven met zich meebrengt. Ruimte om te reflecteren en te kunnen bewegen vanwaar uit verandering kan ontstaan. 

Omdat ik nieuwsgierig ben naar mensen en geloof in de kracht van onderlinge relaties, hoop ik middels mijn eigen praktijk een setting te hebben gecreëerd waarbij u als mens tot uw recht komt. In gesprekken vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor uw verhaal. Ik heb geen sturende rol maar meer die van een bondgenoot die samen met u op zoek gaat naar de beweging die in uw leven en relatie(s) helpend is. De diversiteit aan verhalen, het ontdekken van nieuwe betekenissen en perspectieven is wat ik als ontzettend waardevol ervaar. 

Ik draag graag bij aan het verbeteren van de kwaliteit van uw relatie(s). 

Er zijn een aantal aspecten nodig om een gesprek betekenisvol en van toegevoegde waarde te te laten zijn. Allereerst is het belangrijk dat u het gevoel heeft dat u wordt begrepen. Om die reden zal er tijdens de gesprekken ook aandacht zijn voor het therapeutische proces; wat helpt u verder, wat juist niet. Ieder mens is uniek en op die manier ondervinden we samen hoe ik een goede gesprekspartner voor u kan zijn. Zodat we onze samenwerking optimaal kunnen benutten.

Naast mijn eigen praktijk in Assen, werk ik twee dagen per week op een ambulante poli in de specialistische GGZ en ben ik mede eigenaar en opleider bij het Systemisch Gilde. Ik heb jarenlange ervaring met individuele, partnerrelatie en gezinsgesprekken (waaronder in de forensische GGZ).   

Waarborging van kwaliteit 

Als systeemtherapeut ben ik aangesloten bij de NVRG, de Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapeuten. De NVRG waarborgt de kwaliteit van de beroepsuitoefening. De kwaliteitseisen komen overeen met internationaal vastgestelde normen. Bij en nascholing is één van de eisen waaraan waar ik met veel plezier aan voldoe. Verder heb ik mij middels EFT, emotion focused therapy, gespecialiseerd in relatietherapie. Ik ben hierin opgeleid tot gevorderd registertherapeut®.