Boek 'Ruzie met liefde'


In 2021 bracht ik een boek uit voor partners die ervaren voortdurend in dezelfde strijdspiralen terecht te komen. Hieronder meer informatie over het boek: 

Soms lopen stress en ruzies in relaties zo hoog op dat het niet meer lukt om de ander te bereiken. Er worden over en weer verwijten gemaakt en wat overblijft is een verhitte strijd over wie er gelijk heeft. Of je gaat uit contact, uit angst of uit boosheid. Je kunt dan het gevoel hebben dat je de strijd wint. Of verliest. Maar wat écht verloren gaat is de verbinding. En dat is zo verdrietig. Omdat dit nou net is wat je niet wil...
Herkenbaar? Het kan ook anders. Dit boek is een handreiking aan partners, vol met uitleg, praktische tips en ervaringen van andere partners. Het helpt je op een fijne manier met elkaar te communiceren. Zodat je liefdevol ruzie kan maken, dat is mijn uitnodiging aan jou; ruzie met liefde.

TIP: Het boek bevat ook vragen over jezelf en je relatie die je kunt invullen. Daarom adviseer ik om ieder je eigen exemplaar te bestellen.
'Ruzie met liefde' kan ook als leidraad dienen voor hulpverleners en (relatie)therapeuten die partners begeleiden in het omgaan met relationele stress.

Reacties van lezers: 

 "
Het boek geeft zoveel herkenning en erkenning van problemen in de relatie wat voor mij een geruststelling is. De opdrachten zijn zeer waardevol en zorgen ervoor dat je er niet alleen voor staat, dat je beide je verantwoordelijkheid hebt en je niet in de steek gelaten voelt."  

"Het voelde als een geruststelling dat we kennelijk niet de enige zijn die worstelen met stress in onze relatie."

"Dit boek was precies wat we nodig hadden: een overzichtelijk en praktisch boek, waarmee we eindelijk echt aan de slag konden! We leren nu samen om onze ruzies om te zetten in gesprekken over wensen en behoeften."

"Door het lezen van het boek werden wij ons ervan bewust hoe belangrijk het is dat je aan elkaar laat blijken dat je de ander waardeert."

"Het is zo fijn dat we dit samen kunnen doen. Voor het eerst heb ik niet het gevoel dat het aan mij of aan mijn kwetsbaarheid ligt." 


"Doorheen dit boek is Marije bij je aanwezig als een warm en aandachtig gezelschap, die je meeneemt door het land van liefde waarbij je de relatie met jezelf en je geliefde verdiept." - Lieven Migerode, klinisch psycholoog, relatietherapeut en auteur van 'Ik zie u graag'.

"Ruzie is doorgaans het gesprek dat niet gevoerd wordt. Marije Snippe benadert ruzie op een verfrissende wijze en neemt partners mee naar verlangen en verlangd worden. Het is haar gelukt om de complexiteit van de liefde te versimpelen door de essentie ervan naar voren te halen."  - Ellen Aptroot en Edu van de Velden, psychotherapeuten en NVRG opleiders.